Søren Bechmann

Søren er en efterspurgt foredragsholder og rutineret facilitator, der rådgiver og inspirerer ledere og medarbejdere i såvel den private som den offentlige sektor. Han har indtil videre skrevet otte bøger. Og han grundlagde i 2008 Service Design Institute. Søren er århusianer (#ksdh), far til to og bruger bl.a. fritiden på madlavning og opera – begge dele i højere grad drevet af entusiasme end af viden.

Forfatter, rådgiver, foredragsholder, facilitator og underviser

Forfatter

Søren er forfatter til en række anmelderroste bøger, hvor viden og erfaring er formidlet på en let tilgængelig måde. Han har skrevet “Servicedesign” (Hans Reitzels Forlag 2010), “Service er marketing” (Gyldendal 2012), “Gør kunden god igen” (Gyldendal 2014) sammen med Pernille Hirshals, “Kunderejsen” (Service Design Institutes Forlag 2016), “Med andre øjne” (Hans Reitzels Forlag 2019) sammen med Mette Mikkelsen samt “Ha’ en fortsat god dag!” (Service Design Institutes Forlag 2021).

Rådgiver

Søren fungerer som rådgiver for store og små virksomheder, private og offentlige. Generelt hjælper han, sammen med en række associerede partnere, organisationer med at designe attraktive, effektive og anderledes serviceydelser – på tværs af alle kontaktpunkter. Rådgivningen kan ende i forløb for mange hundrede medarbejdere. Men også i 1:1 coaching hvor vi kommer i dybden med den enkeltes udfordringer.

Foredragsholder

Søren er en rutineret foredragsholder, der holder et stort antal foredrag hvert år for store og små organisationer, private og offentlige. Emnerne er kunderejsen, servicedesign, pårørenderejsen og “service recovery”. Fælles for alle foredrag er at formen er inspirerende, afslappet og humoristisk. Samtidig deles der gavmildt ud af praktisk viden og konkrete værktøjer.

Facilitator

Som facilitator kan Søren f.eks. medvirke til at deltagerne får overblik eller bliver inspireret til at se på en servicevirkelighed med nye øjne. I en workshop er der tid til og mulighed for at komme i dybden med metoder og værktøjer. Der er plads til øvelser. Og der er mulighed for at ende med konkrete løsninger på nogle af de udfordringer, som en organisation arbejder med.

Underviser

Søren har gennem en årrække undervist på kurser om kunderejsen og servicedesign – såvel online som i den virkelige verden. Kurserne fokuserer på at udstyre deltagerne med konkrete modeller og værktøjer samt praktisk viden der kan omsættes “på onsdag” …

Søren har desuden været gæsteunderviser på en lang række uddannelsesinstitutioner.

Om service og hvorfor

“Hvis en ung mand rejser sig og overlader sit sæde til en gangbesværet ældre kvinde i en propfyldt bus, er det ikke kun kvinden, der bliver glad. Den unge mand bliver også glad; han oplever både psykisk og fysisk en forandring. Og er der nogen, der har set hans handling, kan det også påvirke dem.

Faktisk har det vist sig, at når en person modtager særlig god service, er det de samme centre i hjernen der påvirkes, som når personen føler sig elsket. Ofte kan man også registrere konkrete fysiske reaktioner hos personen, som f.eks. forhøjet puls.

Med andre ord er udfordringen ikke kun, hvad dine kunder tænker og gør, når du servicerer dem. Udfordringen er også, hvad de føler. Og i den forbindelse er det ikke alt, der kan måles og vejes. Derfor er der behov for en ny tilgang.

Jeg har en ambition. Det er også det Simon Sinek kalder et “hvorfor”. Og faktisk var det min datter, der formulerede det for mig. For nogle år siden (hun var 12) var vi på en cykeltur ved Skagen, hvor Victoria pludselig sagde til mig: “Kan man ikke sige, at god service gør verden til et bedre sted at være…?”

Udover at det var smukt sagt, er det både rigtigt og præcist. Og i dag er det forklaringen på, hvorfor jeg gør det, jeg gør: Jeg tror på, at god service kan gøre verden til et lidt bedre sted at være for os alle sammen.

Og det er derfor, at jeg – med afsæt i servicedesign – skriver bøger, holder foredrag, faciliterer workshops, afholder kurser og i det hele taget gør, hvad jeg kan for at hjælpe private og offentlige organisationer til at levere lidt bedre service.”

Om reklamebranchen

”Jeg endte med at tilbringe mere end 20 år med reklame. Som tilfældet er for mange, der arbejder i dér, havde jeg et had-kærlighedsforhold til branchen. De sidste 10 år mere eller mindre uden kærlighed. Det var der forskellige grunde til.

En af dem var, at reklamebureauer sjældent har indflydelse på den oplevelse, som de kunder der bliver lokket i butikken får – når de netop står i butikken.

I reklamen blev der lovet til højre og venstre. I virkelighedens verden manglede redskaberne til at tilrettelægge ydelser og oplevelser, så løfterne kunne indfries. Jeg fik fornemmelsen af et relevant redskab, da jeg blev introduceret til servicedesign. Og det blev starten på et nyt arbejdsliv, som udelukkende har været præget af kærlighed.”

Hvad siger kunderne?

“… he stands out”

Soren is one of the most intelligent and effective brand marketers I have met on the global stage. He understands how a customer uses both sides of their brains ( rational and emotional) to make purchase decisions. It’s been my privilege to have known Soren since 1998 and he stands out in my estimation as a strong, strategic thinker and cost-effective problem-solver.

Alan Quarry

Quarry Integrated Communications

“… dedicated for his tasks”

Soren is a person dedicated for his tasks and eager to learn and understand a changing marketing and communication environment, By using these insights and translate it into well performed seminars, interesting books, written not only for marketing specialists and finally as a key partner with indepth knowledge in marketing and communication for any company that need to take the next step.

Bengtåke Wahlberg

Novartis

“… en af Danmarks førende eksperter …”

Søren Bechmann er en af Danmarks førende eksperter, når det handler om service og markedsføring.

Spektrum

DOF