Make it easy to leave…

For nogle måneder siden flyttede jeg til en anden bank. Nærmest fra det sekund hvor det gik op for den “gamle bank” at jeg havde tænkt mig at flytte til en konkurrent, mistede de interessen for mig. De svarede langsommeligt på mine henvendelser; nogle henvendelser blev sket ikke besvaret. Og endelig blev der opkrævet forskellige gebyrer for at flytte konti, depoter etc.

Det kan selvfølgelig godt være, at det er en kold kalkule fra bankens side: Sandsynligheden for at jeg som kunde vender tilbage er så lille, at det ikke “kan betale sig” at behandle mig godt. Og det kan jo godt være, at rationalet også er, at sandsynligheden for at jeg vil tale pænt om dem i forvejen også vurderes til at være beskeden – og at de derfor ikke holder sig tilbage med at nedprioritere mig og lægge hindringer i vejen.

Men det korte af det lange er under alle omstændigheder, at min tidligere bankforbindelse med denne adfærd på alle måder har sikret sig, at jeg ALDRIG nogensinde kunne finde på at vende tilbage til dem.

Der findes som bekendt mange forskellige kunderejser. Den rejse der har med afslutning af et kundeforhold eller et samarbejde at gøre er en af dem. Og formentlig og erfaringsmæssigt en af dem, der ikke bliver brugt særligt mange kalorier på. Det er synd.

På engelsk siger man: “Make it easy to leave – and create confidence to stay…”