Unreasonable Hospitality

Læser lige nu en vidunderlig og på alle måder anbefalelsesværdig bog af Will Guidara, tidligere medejer af Eleven Madison Park (restaurant i New York, kåret som verdens bedste i 2017, gennem flere år tre Michelin stjerner).

Guidara fortæller blandt andet, at han i forbindelse med ansættelsessamtaler spørger ansøgerne, hvad de mener er forskellen på service og gæstfrihed. Det bedste svar han har fået: “Service is black and white; hospitality is color.” (Iøvrigt et svar fra en ansøger, som ikke blev ansat …)

Sort/hvid service betyder, at der leveres en kompetent, attraktiv og effektiv indsats. Gæstfrihed i farver betyder, at man får kunderne til at føle sig godt tilpas. 

Sort/hvid service betyder, at den rigtige ret serveres til den rigtige gæst ved det rigtige bord. Gæstfrihed i farver betyder, at der skabes en ægte, oprigtig, autentisk forbindelse til gæsten, som man serverer for.

Will Guidara minder tidligt i bogen læseren om to centrale ting. At det at levere gæstfrihed i virkeligheden er en ret egoistisk disciplin – fordi det føles fantastisk, at få andre mennesker til at føle sig godt tilpas. Samt at uanset hvilken branche man arbejder i, kan man beslutte sig for, at man arbejder med “hospitality”.