Mersalg kan sagtens være god service

Jeg er virkelig ikke ret god til at købe tøj til mig selv (muligvis som mange andre mænd?). Jeg undgår det helst og er f.eks. ikke meget for hele prøve-balladen.

Men for år tilbage fandt jeg en meget gammel “herreekviperingsforretning” i Århus, som jeg, til min egen store overraskelse, faktisk bryder mig om at komme i. Butikken hedder Harder og har eksisteret i mere end 125 år. En af de første gang jeg var i butikken, var jeg der faktisk så længe, at min dengang 11-12 årige datter endte med at falde i søvn på en sofa henne i hjørnet …

Hvorfor er jeg begejstret?

Der er flere forklaringer.

Sortiment/kvalitet/pris er sikkert en af dem. Men ærligt talt og i al respekt for Harder: Selvom der muligvis ikke er mange andre med præcis Harders koncept – og f.eks. sortiment – så er det jo i dag muligt at finde meget på nettet. Og mange online butikker har som bekendt fine retur-muligheder, hvis det viser sig, at man har købt en forkert størrelse eller farven er anderledes i virkeligheden.

Så jeg er nået frem til – og måske ikke særligt overraskende – at min begejstring mest af alt tager udgangspunkt i god service og høj faglighed. Personalet er voksent, kompetent, uhøjtidligt og serviceorienteret – uden at være servilt.

Men begejstring hænger også sammen med en oplevelse, som jeg havde for nylig. Jeg var ude efter gule bukser, men det var lidt uden for sæsonen. Vi fandt dog et par, der kunne bruges. Alt var godt.

To måneder senere fik jeg pludselig en sms fra Jan: “Hej Søren, Der er kommet gule bukser hjem. Mvh, Jan, Harder.” Et billede af bukserne var vedhæftet.

Vi havde ikke aftalt, at jeg skulle orienteres – og vi havde jo fundet en brugbar løsning. Alligevel fik jeg informationen. Og to par bukser var lagt til side – naturligvis i min størrelse. Jeg købte begge.

Mersalg kan sagtens opleves som virkelig god service.