Fik en faktura på et gratis prøveabonnement …

For et par uger siden blev jeg ringet op af en venlig sælger fra “Watch Medier”. Jeg gav ham en chance. Han fortalte, at han kunne se, at jeg læste med på et nyhedssite, der delvist gemt bag en betalingsmur. Og han havde et tilbud til mig: Jeg kunne få lov at læse hele sitet de næste par uger. Ganske gratis.

Bortset fra at det jo er moderat skræmmende, at min adfærd på denne måde monitoreres (jeg er naiv, I know …), så var det da et fint tilbud. Som jeg sagde ja tak til. 

De 14 dage gik. Jeg fik ikke benyttet tilbuddet, da alt muligt andet kom på tværs. Den venlige sælger fulgte op og jeg forklarede, at jeg ikke havde benyttet tilbuddet – og at jeg i øvrigt ikke var interesseret i et abonnement. Han tog det fint – og alt var godt.

Fire-fem dage gik. Hvorefter jeg modtog en mail med en faktura fra Watch Medier!

“Kære Abonnent, Vedhæftet er faktura for dit abonnement hos Watch Medier. Har du spørgsmål til fakturaen, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 77 7 …”

Jeg blev stiktosset.

F***** typisk! Der ringer en eller anden Karl P**** Smart sælger, som siger det hele er gratis. Og så sender de s** alligevel en faktura! Abonnent! Jeg er f***** g***** ikke abonnent! Jeg skal s***** …!

Så åbnede jeg den vedhæftede faktura. Som var på kr. 0,- …

Det tog lidt tid, men mit blodtryk blev forholdsvis hurtigt normalt igen.

Kære Watch Medier A/S. Hvad egentlig formålet med dén faktura? Er den virkelig nødvendig? Hvem mon efterspørger den? Regnskabsafdelingen? Jeres it-system? Skat? Windows? Jeg er helt sikker på, at jeres prøveabonnenter ikke gør.