DSB: Innovationsrebeller er fint nok

DSB fik henover sommeren en tur i vridemaskinen. Virksomheden blev gjort til grin på de sociale medier tilbage i forbindelse med en stillingsannonce, hvor man søgte “innovationsrebeller”. Det fik en journalist fra Kristeligt Dagblad til at kontakte mig fordi DSB nu havde ansat tre rebeller. Det ville journalisten gerne have en kommentar til.

Jobtitlen er muligvis problematisk. Men stillingen behøver ikke være det. Og annoncen var iøvrigt formuleret meget præcist til den konkrete og specifikke målgruppe, som den henvendte sig til.

Så jeg bakkede i interviewet faktisk op om DSB. Fordi der er brug for en anden tilgang. Fordi gode “HMW-spørgsmål” og f.eks. design-sprint simpelthen er en god ide! Og fordi (det indforståede) sprog i annoncen faktisk giver mening for de designere o.a., som ville være relevante ansøgere.

Men mine positive bemærkninger huede tilsyneladende ikke journalisten. De er under alle omstændigheder udeladt i artiklen. (Journalisten fandt i stedet en antropolog. Han sagde ”… hvis man sendte et spørgeskema ud til DSB’s kunder, ville de kunne komme med innovative forslag, som gør tre innovationsrebeller fuldstændig overflødige.” Dét er til gengæld noget sludder.)

Så mit bidrag i artiklen ender med at være en tandløs og generel kommentar til underlige jobtitler. Det står jeg gerne på mål for. Men det var ikke pointen i interviewet.

Læs artiklen her.