Utilfredshed med københavnske taxaer

Jeg har et ret anstrengt forhold til taxa-branchen. Som jeg har skrevet om tidligere kører jeg en del i taxa og det er forholdsvis sjældent, at det er en god oplevelse. Det er kort sagt besværligt, dyrt og helt overvejende præget af elendige serviceoplevelser.

Nu kan man så dokumentere, at taxa-branchen i Danmark (og under alle omstændigheder i København) er en branche i krise. Det er en branche hvor man ikke har formået at følge med tiden og hvor man ikke har kigget indad og f.eks. overvejet, hvordan man kunne forbedre serviceniveauet.

For i en undersøgelse har man set nærmere på, hvordan det ser ud med tilfredsheden blandt taxakunder i 18 europæiske hovedstæder. København sætter sig på en indiskutabel sidsteplads. På en skala fra 1 til 5 hvor 5 er bedst scorer København 2,72.

Der er blandt andet målt på ventetid, pris og serviceniveau og selvom prisniveauet i København formentlig er en central faktor, er placeringen ikke desto mindre så åbenlys, at den burde give anledning til refleksion i en branche, der på ingen måder er kendt for service.

Det er Taxi2airport og Tripadvisor har gennemført undersøgelsen, som blev gengivet i Jyllands-Posten.