”Hvad må jeg sige, at det drejer sig om?”

Jeg har på det seneste ringet nogle gange til en virksomhed, hvor jeg er kunde og hvor jeg har oplevet en problematisk telefonkultur. For når jeg endelig slipper igennem telefonkø’en (!), bliver jeg mødt af en receptionist, som, når jeg beder om at komme til at tale med en medarbejder XX, konsekvent spørger: “Hvad må jeg sige, at det drejer sig om?”

Jeg oplever en snigende irritation. Jeg har for så vidt respekt for, at man forsøger at skåne medarbejdere for ulidelige telefonsælgere, hvis man er meget plaget af det. Men jeg synes, at det er problematisk, at jeg som kunde bliver forsøgt screenet på denne måde. At jeg skal forklare mig, før jeg bliver sluppet igennem til en medarbejder/sælger, som alt andet lige er sat i verden for at betjene sådan nogle som mig. Og derfor er det fristende (for nogen) at lade virksomhedens beslutning om denne telefonadfærd gå ud over den stakkels receptionist. Men det er selvfølgelig helt uretfærdigt.

Jeg ville ikke lade telefonsælgere (eller hvad der ellers måtte være årsagen) sætte agendaen. De må kunne håndteres på en måde, så det, som jeg ser det, ikke går ud over kunderne.

I øvrigt har mit svar til receptionisten konsekvent været, at det er medarbejder XX, der har ringet til mig. Så åbner slusen sig og jeg er, indtil videre og uden yderligere spørgsmål, blevet stillet om…