Da Gaest var gæst på vores kursus…

På vores servicedesignkursus i efteråret 2017 havde vi en gennemgående case, som vi har på alle vores kurser. Denne gang var casen Gaest, som svarer til Airbnb for mødelokaler. Man kan udleje ledige mødelokaler til virksomheder, der har brug for et sted at mødes, holde en workshop, et seminar – eller som i vores tilfælde et kursus.

Deltagerne på vores kursus var delt op i grupper og en del af hjemmearbejdet bestod i, at en gruppe skulle vælge, hvor næste kursusdag skulle afvikles. De skulle derfor selv være kunder hos Gaest, og på den måde fik de kundeoplevelsen helt tæt ind på kroppen.

Det blev et godt kursusforløb. Og jeg kan huske, at en kursusdeltager på et tidspunkt reflekterede over, hvorfor Airbnb ikke selv havde fundet på Gaest’s koncept.

Til det kan man i dag svare, at det havde de ikke. Men det ændrede ikke på, at de syntes at Gaest-konceptet var godt. For halvandet år senere købt Airbnb simpelthen Gaest! Det er en god historie – og den fortæller grundlæggeren af Gaest, Anders Boelskifte Mogensen lidt om her.