Kursus: “Servicedesign 1”

Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser og muliggør helt nye. Samtidig med at der simpelthen efterspørges bedre service­ ydelser og -oplevelser. Der er med andre ord tale om et fornyet fokus på service. Og der er brug for en fornyet tilgang til service. Det er udgangspunktet for vores åbne kursusforløb i servicedesign.

I forløbet kommer du til at arbejde med bl.a. servicebegrebet, service­ ydelsens natur, Design Thinking og Doing, design modeller, kreative metoder og brugerrejser. Kurset henvender sig både til private og offentlige virksomheder.

Se hvad nogle af de tidligere deltagere siger i videoerne herunder.

Anbefales af Service Design Network

Nye kompetencer og redskaber

På kurset i servicedesign hjælper vi dig til at tænke som en designer.
Og vi gør dig i stand til at projektlede servicedesignforløb.

Praktiske oplysninger

København
Kursusstart 4. oktober 2019.
Derefter kursus den 25. oktober, 8. november, 29. november og 13. december.

Aarhus
Kursusstart 3. oktober 2019
Derefter kursus den 24. oktober, 7. november, 28. november og 12. december.

Der undervises alle dage fra kl. 09:00 til kl. 16:00.

Pris
Pris kr. 27.500,- ekskl. moms

Tilmelding

Kursets indhold

Det får du

Vi udbyder et forløb med en kombination af oplæg, øvelser og afprøvning af metoder i praksis.

Alle vil komme til at arbejde med en gennemgående case, hvorpå vi helt konkret afprøver modeller, metoder og værktøjer.

Digitalt

Som kursist får du adgang til et online spor med supplerende materialer, video­oplæg m.m.

Så har du en interesseret chef eller en nysgerrig kollega, kan de også få adgang og følge med i, hvad du er igennem på kursusforløbet.

På den måde styrkes forbindelsen til dagligdagen – samtidig med at din læring stimuleres yderligere.

Hjemmearbejde

Der skal forventes et vist hjemmearbejde mellem kursusdagene.

Erfaringen fra tidligere kurser er, at du skal regne med i alt 3-­4 dages hjemmearbejde og forberedelse.

Litteratur

Søren Bechmann og Mette Mikkelsen har skrevet en ny bog om servicedesign. Bogen udkommer medio 2019 på Hans Reitzels Forlag. Og den indgår i kurset selvom den ikke er udkommet ved kursusstart.

Gæsteundervisere

På kurset har vi ofte gæster som bidrager med eksempler, cases og tanker “fra den virkelige verden”. Se nogle af de gæster som vi har haft på besøg i årenes løb her.

Materialer

Der udleveres en række materialer i forbindelse med kurset.

Undervisernes egne bøger indgår. Desuden udleveres divs. canvas, metodekort etc.

Grafisk facilitering

Grafisk facilitering og -recording indgår generelt i kurset. Det er med til at styrke læring og erindring.

Deltagerprofil

Forløbet henvender sig både til dig der aldrig har hørt om servicedesign før – og til dig, der tidligere har snuset til disciplinen.

Hvis servicedesign er helt nyt for dig, vil du forud for første modul modtage artikler m.v., der giver dig en introduktion til servicedesign.

Service Design Institute

Kursusforløbet udbydes af Service Design Institute (SDI), som hjælper organisationer med at skabe attraktive, effektive og anderledes serviceydelser på tværs af alle touchpoints.

SDI’s aktiviteter omfatter også foredrag, workshops, seminarer og bogudgivelser.

Gennemgående undervisere

Søren Bechmann

Søren er konsulent og grundlægger af Service Design Institute.

Frank Høedt

Frank står for grafisk facilitering. Han har en baggrund fra bl.a. LEGO.

Mette Mikkelsen

Mette er ass. partner, designer og adjungeret professor ved Designskolen i Kolding.

Dét siger deltagerne på vores kurser…

…et af de bedste kurser jeg nogensinde har været på.

Marianne B. Lauritsen / Reg. Hovedstaden

Service Design Institute tilbyder både et mindset og et redskabsskur. Masser af viden skarpt formidlet, og fede metoder trænet igen og igen via nøje tilpassede øvebaner med blik for faglighed og kontekst, kombineret med frækhed til at ruske op i fastlåste vaner og konsekvent fokus på brugeren – lige hvad vi har brug for i bibliotekerne.

Helene Bruhn Schvartzman / Aarhus Kommune

Uddannelsen i servicedesign har virkelig været en øjenåbner for mig. Komplekst og alligevel så simpelt og ligetil. Bevidstheden om at tænke den gode kunderejse ind i enhver servicefunktion giver virkelig god mening. Vi er nu klar til at arbejde videre med servicedesign.

Mette Haarup / Randers Kommune

På kurset i offentlig servicedesign har jeg opdaget, at servicedesign er ”the missing link” mellem virksomhedens ønske om at give god service og kundernes reelle behov for god service. Alt for ofte bruger vi som virksomhed vores mavefornemmelse til at gætte os frem til hvad kunderne vil have og bruger vores kræfter på at give dem det, vi mener de vil have – med en vis risiko for at ramme forkert og bruge kræfterne ineffektivt. Med servicedesign som metode bliver man i stand til faktisk at finde frem til, hvad det præcist er kunderne har behov for – OG bruge den viden til at udvikle en service, der kan leve op til deres behov. Samtidig bliver man i stand til at være mere effektiv, fordi kræfterne bruges på det helt rigtige – hverken mere eller mindre.

Trine Pedersen / Holstebro Kommune

Kurset var en konstant praktisk afprøvning af de vidt forskellige og inspirerende metoder og processer, som servicedesign-værktøjskassen udgør. Dvs. praksislæring i bedste forstand. Vi blev holdt til ilden og jeg er særligt optaget af, hvorledes værktøjerne hjalp os til at få hurtigt fælles fokus og komme i handlingsmode. Vi var seks afsted: fire medarbejdere og to ledere. Det kan stærkt anbefales, kan vi mærke, – nu hvor vi er i gang med at massere tankesæt og metoder ind i organisationen. Alt i alt et veltilrettelagt forløb med god progressivitet og tilpas afveksling mellem inspirerende oplæg og hands-on øvelser.

Inge Kring / Silkeborg Kommune

Få ”Kunderejsen” som e-bog – helt gratis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

Vi skriver om service, servicedesign, kunde- og brugerrejser samt ”service recovery”. Og vi skriver alene, når vi har noget på hjerte. Af samme grund udkommer nyhedsbrevet med ujævne mellemrum.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)