I 2005 eller 2006 siger min finske ven Markku til mig, at jeg skal prøve at kigge nærmere på noget, der hedder “servicedesign”. Det gjorde jeg og fandt blandt andet ud af, at det var en disciplin, som jeg grundlæggende havde ledt efter – muligvis uden helt at vide det. Jeg fandt også ud af, at det var en ung disciplin, som der blandt andet ikke var skrevet ret meget om. Det var så derfor, at jeg besluttede mig for at skrive en bog om disciplinen – en bog som, hvis jeg skal bruge store ord, grundlæggende kom til at ændre mit liv.
En af dem der på dette tidspunkt trods alt havde skrevet om servicedesign, var Stefan Moritz. Han udgav et værk med titlen ”Service Design – Practical Access to an Evolving Field” og det værk endte med at blive en central kilde for min bog. Hans “værk” er i øvrigt et dokument, der kan downloades kvit og frit – du kan gør det her. Jeg er overbevist om, at havde han udgivet det som en bog, var det blevet en bestseller.
Nu er det lykkedes at lokke Stefan til Danmark. For første gang kan han opleves ved et åbent arrangement – Service Design Masterclass 2017 – den 5. december i København.
Han arbejder i dag for bureauet Veryday i Stockholm, hvor han hjælper virksomheder som f.eks. adidas, Disney, Nokia og Philips. Og så er han i øvrigt verdens første MBA i servicedesign.
Hvis du er interesseret i en billet til arrangementet, kan du købe den på Billetto.