backed by SDN

Siden 2012 har Service Design Institute har gennemført en længere række lukkede kursusforløb i servicedesign. Nu udbydes  åbne kursusforløb i servicedesign – det første løb af stabelen i foråret 2016. Vi uddanner ikke service-designere. Men vi hjælper dig til at forstå tilgangen, tænke som en designer og projektlede servicedesignforløb.

Serviceydelser udgør en større andel af samfunds-økonomien. Ny teknologi ændrer omfanget og karakteren af eksisterende serviceydelser samtidig med at den muliggør helt nye ydelser. Desuden efterspørges bedre serviceydelser og -oplevelser. Så der er med andre ord tale om et fornyet fokus på service. Og der er brug for en fornyet tilgang til service. Derfor tilbyder vi nu det første åbne kursusforløb i servicedesign.

Hvad får du med hjem?
Der er tale om et praktisk orienteret forløb med en kombination af oplæg, øvelser og afprøvning af metoder i praksis. Alle kommer til at arbejde med en gennemgående case som principper, modeller, metoder og værktøjer afprøves på.

Indhold
Forløbet er sammensat af tre moduler fordelt på fem undervisningsdage, hvor du helt overordnet kommer du til at arbejde med  serviceydelsens natur og design thinking.

Modul 1
Udover en generel introduktion til servicedesign fokuserer modul 1 på ”Discover”: indsigt og analyse. Indsigt i kundeønsker, -behov og -adfærd er i et vigtigt element i servicedesign. Men også en udfordring. Fordi det kan være vanskeligt at afdække, hvilke ønsker og forventninger kunder reelt har til fremtidige serviceydelser.

Modul 2
Modul 2 fokuserer på ”Design”: ide-generering, -udvikling og konceptualisering. At omsætte observationer og konklusioner til konkrete idéer og koncepter, kan være en kritisk fase i servicedesign-procesen. Ikke mindst når processerne sker iterativt og skifter fra problemformulering til idé-generering og tilbage igen. Men dynamikken er en central drivkraft i den kreative proces.

Modul 3
Modul 3 fokuserer på ”Deploy”: implementering, forandring og evaluering. Det er ikke nyt, at forandringsfasen — skridtet fra design over prototype og test til drift — ofte hører til blandt de allerstørste udfordringer. Det er også grunden til, at fasen i virkeligheden er spredt ud over hele kursusforløbet.

”Online spor”
Du vil også få adgang til et online spor med supplerende materialer, videooplæg m.m. Så har du en interesseret chef eller en nysgerrig kollega, kan de også få adgang og følge med i, hvad du er igennem på kursusforløbet. På den måde styrkes  forbindelsen til dagligdagen – samtidig med at din læring stimuleres yderligere.

Virksomheden bag
Kursusforløbet udbydes af Service Design Institute.

Deltagerprofil
Forløbet henvender sig både til dig der aldrig har hørt om servicedesign før – og til dig, der tidligere har snuset til disciplinen. Hvis servicedesign er helt nyt for dig, vil du forud for første modul modtage nogle artikler m.v., der introducerer dig til servicedesign.

Praktik

Der afvikles både kurser i København og Aarhus.

København forår 2018
Kursusstart den 30. januar og efterfølgende undervisning den 27. februar, 20. marts, 17. april og 15. maj. Alle dage kl. 9:00 – 16:00. Deltagergebyret er kr. 17.500 ekskl. moms – inkl. litteratur og træningsmaterialer.

Aarhus forår 2018
Kursusstart den 31. januar og efterfølgende undervisning den 28. februar, 21. marts, 18. april og den 16. maj. Alle dage kl. 9:00 – 16:00. Deltagergebyret er kr. 17.500 ekskl. moms – inkl. litteratur og træningsmaterialer. 

København efterår 2018
Kursusstart den 25. september og efterfølgende undervisning den 9. oktober, 30. oktober, 13. november og den 4. december. Alle dage kl. 9:00 – 16:00. Deltagergebyret er kr. 27.500 ekskl. moms – inkl. litteratur og træningsmaterialer.

Aarhus efterår 2018
Kursusstart den 26. september og efterfølgende undervisning den 10. oktober, 31. oktober, 14. november og den 5. december. Alle dage kl. 9:00 – 16:00. Deltagergebyret er kr. 27.500 ekskl. moms – inkl. litteratur og træningsmaterialer.

Kontakt os for priser ved flere deltagere fra samme organisation.

Yderligere info
Kursusbeskrivelse (.pdf)

Særligt for case-virksomheden
Læs mere

Se og hør hvad Mia Post-Lundgaard fra Erhvervsakademi SydVest fik ud af at deltage på kurset. (3:26 min.)

Se og hør hvad Rikke Bøye Pedersen og Lene Højmark fra E-nettet fik ud af at deltage på kurset. (3:05 min.)

Se og hør hvad John Fobian fra 3F fik ud af at deltage på kurset. (0:37 min.)

Undervisere

Mette Mikkelsen
designer og adjungeret professor ved Designskolen Kolding, hvor hun tidligere har fungeret som udviklingschef og prorektor.

Søren Bechmann
grundlægger af Service Design Institute
og forfatter til en række bøger om service, servicedesign og kunderejsen.

Frank Høedt
står for grafisk facilitering og visuel recording. Frank har en baggrund fra bl.a. reklamebranchen og LEGO.

Gæsteundervisere

På kurset kan fra gang til gang indgå forskellige gæsteundervisere. Ovenfor nogle af dem der har optrådt på kurset. (Klik på billedet for en større udgave.)

Det siger deltagerne…

Lone Engel Westphal,
Herning Bibliotekerne:

“Samarbejdet med Søren Bechmann omkring udviklingen og gennemførelsen af forløbet “Uddannelse i offentlig servicedesign“ for folkebiblioteker i centralbiblioteksområde Midtjylland har på alle måder være en fornøjelse og meget succesfuldt. Søren har været en professionel samarbejdspartner, udvikler og underviser med et klart mål og budskab, som har bundet uddannelsesforløbet sammen og givet stort udbytte til deltagerne. Desuden har jeg oplevet en vilje til at lykkes med forløbet men også med den enkelte deltagers læring, som ligger ud over det sædvanlige, og Søren har gået meget langt for at understøtte deltagernes individuelle læringsforløb og arbejde med servicedesign. Derfor kan jeg varmt anbefale Søren Bechmann som samarbejdspartner og underviser såvel som resultatet af vores samarbejde.“

Mette Lund Petersen,
FurnX: 

”Kurset var meget praksisnært, med blanding af teori og case-arbejde i grupper. Det gav rigtig meget læring for pengene, og endda et spændende netværk oven i hatten. Det var meget positivt.”

Anne Vest Hansen,
Statsbiblioteket:

”I Projekt Attraktiv Kundeservice – et læringsprojekt på tværs af biblioteker – har Søren været tilknyttet som konsulent og faciliteret en række workshops. Søren har været en stor inspirationskilde og læremester i servicedesign som tilgang til nytænkning af kundeservice på bibliotekerne. Han har givet os et nyt blik på egen praksis, været både provokerende og kærlig sparringspartner, og givet os nogle stærkt inspirerende udviklingsværktøjer.”

Anne Bladt,
Helsingør Biblioteker:

”Vi igennem et halvt år samarbejdet med Søren Bechmann og Service Design Institute. Det har været en fornøjelse. Søren er en utrolig sympatisk og samtidig en meget professionel samarbejdspartner, der ikke er bange for at sige sin mening. Det har haft stor betydning for de resultater vi har skabt i projektet, at Søren på en og samme tid formår at være fleksibel og samtidig ikke giver køb på fagligheden.”

Marianne B. Lauritsen,
CIMT region Hovedstaden: 

”Det var et super inspirerende uddannelsesforløb, som talte lige ind i det jeg havde brug for. Der var tale om en rigtig god og forståelig formidling fra underviserne. God vekslen mellem forelæsning/teori og hands on/øvelser. God værktøjskasse i form af konkrete metoder og øvelser der nemt kan anvendes i egen organisation. Fantastiske og meget inspirerende gæsteforelæsere. Og en behagelig stemning på kurset – initieret af underviserne. Helt overordnet er det et af de bedste kurser jeg nogensinde har været på. Alt for ofte er man kommet tilbage fra kurser med gode intentioner om at bruge det man har lært i egen organisation, for blot at erfare at det strander, fordi teorierne viser sig ikke at være operationelt  anvendelige eller alt for ressourcekrævende. Med servicedesign er det nemt at starte i det små og raffinere hen ad vejen med en dejlig lavpraktisk og brugervenlig tilgang.”

Referencer

Vi har på tidligere kurser haft deltagere fra bl.a. Hofor, 3F, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Ældresagen, KEA, Statsforvaltningen, Erhvervsakademi SydVest, Dansk Sygeplejeråd, Danske Bank, E-nettet, Nordea, Aalborg Universitet, Akademikernes A­Kasse, CIMT, Den Jydske Håndværkerskole, FurnX, Gentofte Hospital, Herning Bibliotek, HK, Hojer, Københavns Erhvervsakademi, Københavns Kommune, Københavns Lufthavne, Krifa, Nepcon, Region Syddanmark, Region Hovedstaden, Rudersdal Kommune, Systematic samt Uddannelses-­ og Forskningsministeriet.

Få ”Kunderejsen” som e-bog – helt gratis

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

Jeg skriver om service, servicedesign, kunde- og brugerrejser samt ”service recovery”. Og jeg skriver alene, når jeg har noget på hjerte. Af samme grund udkommer nyhedsbrevet med ujævne mellemrum.

Du kan naturligvis til enhver tid framelde dig igen.

© Rettighederne til alle de materialer, som du får adgang til på denne hjemmeside, tilhører Søren Bechmann og evt. de involverede forlag. Materialerne må frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må materialerne ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse.