backed by SDN

Service Design Institute udbyder åbne kursusforløb i servicedesign for såvel private som offentlige organisationer. Formålet er ikke at uddanne servicedesignere. Men vi hjælper dig til at tænke som en designer. Og gør dig i stand til at projektlede servicedesignforløb.

Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer omfanget og karakteren af eksisterende serviceydelser samtidig med at teknologien muliggør helt nye ydelser. Endelig efterspørges der simpelthen bedre service­ ydelser og -oplevelser.
Der er med andre ord tale om et fornyet fokus på service. Og der er brug for en fornyet tilgang til service. Derfor udbyder vi åbne kursusforløb i servicedesign.

I forløbet kommer du til at arbejde med bl.a. servicebegrebet, service­ ydelsens natur, Design Thinking, design modeller, kreative metoder og med at kortlægge, designe, prototype og implementere brugerrejsen.

Modul 1
Udover en generel introduktion til servicedesign fokuserer modul 1 på ”Discover”. Her træner vi teknikker og metoder til at undersøge og indsamle viden om kundens behov og omsætter det til noget, man kan handle på. At forstå sin kunde er et vigtigt element i design af serviceydelser. Men det er også en udfordring. For det kan være vanskeligt at anvende research til at afklare, hvilke ønsker og forventninger kunder har til fremtidige serviceydelser. Gennem konkrete teknikker og metoder lærer vi at få forståelse for kunder og brugere.

Modul 2
Modul 2 fokuserer på ”Design” hvor vi udvikler idéer og koncepter for fremtidige serviceydelser. At omsætte observationer og konklusioner til konkrete idéer og koncepter, kan være en kritisk fase i servicedesign­ procesen. Vi arbejder med begrebet prototype og ser på, hvordan idéer kan testes undervejs i udviklingsprocessen for at sikre at service­ ydelsen er både effektiv og attraktiv.

Modul 3
Modul 3 fokuserer på ”Deploy”: implementering, forankring og evaluering. Det er ikke noget nyt, at forankringsfasen – når den nye serviceydelse skal testes i driften – er en af de allerstørste udfordringer i forandringsprocesser. Med udgangspunkt i evalueringsmetoder fokuserer modul 3 på implementeringen og løbende evaluering.

Hvad får du med hjem?
Vi udbyder et forløb med en kombination af oplæg, øvelser og afprøvning af metoder i praksis: Alle vil komme til at arbejde med en case, hvor vi afprøver modeller, metoder og værktøjer.

Online spor
Som kursist får du adgang til et online spor med supplerende materialer, video­oplæg m.m. Så har du en interesseret chef eller en nysgerrig kollega, kan de også få adgang og følge med i, hvad du er igennem på kursusforløbet. På den måde styrkes forbindelsen til dagligdagen – samtidig med at din læring stimuleres yderligere.

Hjemmearbejde
Der skal forventes et vist hjemmearbejde mellem kursusdagene. Erfaringen fra tidligere kurser er, at kursisterne skal regne med 3-­4 dages hjemmearbejde og forberedelse.

Deltagerprofil
Forløbet henvender sig både til dig der aldrig har hørt om servicedesign før – og til dig, der tidligere har snuset til disciplinen. Hvis servicedesign er helt nyt for dig, vil du forud for første modul modtage artikler m.v., der giver dig en introduktion.

Service Design Institute
Kursusforløbet udbydes af Service Design Institute (SDI), som hjælper organisationer med at skabe attraktive, effektive og anderledes serviceydelser på tværs af alle touchpoints. SDI’s aktiviteter omfatter også foredrag, workshops, seminarer og bogudgivelser.

Praktik

Der afvikles både kurser i København og Aarhus.

København – afviklet
Kursusstart 30. januar 2018

Aarhus – afviklet
Kursusstart 31. januar 2018

København – ingen ledige pladser
Kursusstart 25. september 2018

Aarhus – ingen ledige pladser
Kursusstart 26. september 2018

København 
Kursusstart 29. januar 2019
Derefter kursus den 26. februar, 19. marts, 2. april og 30. april.
Kl. 09:00 – 16:00
Pris kr. 27.500,- ekskl. moms

Aarhus 
Kursusstart 30. januar 2019
Derefter kursus den 27. februar, 20. marts, 3. april og 1. maj.
Kl. 09:00 – 16:00
Pris kr. 27.500,- ekskl. moms

Undervisere

Søren Bechmann
Søren er konsulent, grundlægger af Service Design Institute samt forfatter til en række bøger om service, servicedesign og kunderejser.

Mette Mikkelsen
Mette er designer, konsulent og adjungeret professor ved Designskolen i Kolding.

Frank Høedt
Frank står for grafisk facilitering og visuel recording. Frank har en baggrund fra bl.a. reklamebranchen og LEGO.

Få ”Kunderejsen” som e-bog – helt gratis

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få straks adgang til at downloade e-udgaven af ”Kunderejsen” – 84 sider om kortlægning, design og implementering af kunderejser.

Jeg skriver om service, servicedesign, kunde- og brugerrejser samt ”service recovery”. Og jeg skriver alene, når jeg har noget på hjerte. Af samme grund udkommer nyhedsbrevet med ujævne mellemrum.

Du kan naturligvis til enhver tid framelde dig igen.

© Rettighederne til alle de materialer, som du får adgang til på denne hjemmeside, tilhører Søren Bechmann og evt. de involverede forlag. Materialerne må frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må materialerne ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse.